Kun vanhemmat eroavat


Anna ja eron tuomat muutokset

Teksti Noora Alanen | kuvitus Anne Muhonen

Anna ja eron tuomat muutokset on tarina lapsesta, jonka vanhemmat ovat eronneet.

Anna on muuttanut äidin ja isoveljen kanssa uuteen kotiin. Anna ei ole vielä kotiutunut uuteen elämäntilanteeseen ja vertaa aikaa ennen vanhempien eroa. Ja sitten on vielä Jussi, äidin uusi ystävä. Anna jännittää Jussia, eikä kaikkia asioita voi kertoa äidillekään.

Onneksi on kuitenkin isomummu, joka kuuntelee Annan huolia ja toiveita. Ja tarjoaa välillä jäätelöä.

Anna ja eron tuomat muutokset -kirja kuvaa vanhempien eron mukanaan tuomia muutoksia lapsen näkökulmasta. Kirjassa näkyy elämän eri sävyjä ja tunteita, joita lapsi tilanteessa kokee. Vaikka jotkin asiat ovat kurjia, onneksi myös lohdutusta ja iloakin löytyy!

sid/34 sivua/nelivärikuvitus/koko 170 x 240/KL 84.2/ovh. 20,- ISBN 978-952-7315-41-5


Noora Alanen

Noora Alanen

Kirjailija Noora Alanen on koulutukseltaan sosionomi ja uusperheneuvoja. Hän työskennellyt lasten ja perheiden parissa jo yli kaksikymmentä vuotta, erityisalueena perheiden erilaiset kriisitilanteet. Alasen aiempi kirja Miirun isä on vankilassa- sai lämpimän vastaanoton.

Työssään hän on havainnut, että valitettavan usein lapset jäävät monissa tilanteissa näkymättömäksi.
-Meillä aikuisilla on vastuu antaa lapsille lupa puhua tunteistaan ja kokemuksistaan, vaikka se olisi joskus vaikeaakin, sanoo kirjailija Noora Alanen.

 


Anne Muhonen

Anne Muhonen

Kuvittaja Anne Muhonen on pitkän linjan tuottelias kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hän on tuonut kirjaan raikkaan ja aidon kuvituksen. Vakavien aiheiden kuvittaminen valoisalla tavalla tekee kirjasta helposti lähestyttävän. Kirjan loppuun on koottu perheelle apua tarjoavia tahoja.


Media Temple