Terroristijahtia ja korsuelämää


Arvi lukee uutiset

Teksti Marja Valkama  | kuvitus Annukka Leppänen

Yksitoistavuotiaan Aleksin uusioperheessä ei todellakaan ole tylsää tai hiljaista. Jollei ADHD:stä kärsivä pikkuveli Veli-Valtteri ole äänessä, niin puhumisesta huolehtii kapakasta ostettu papukaija Arvi. Perheen isoäidillä on vaikeuksia muistaa asioita ja isän uusi harrastus kitaransoitto vie kaiken hänen vapaa-aikansa.
Aleksin kesäloma saa uuden käänteen, kun hänen kaverinsa Rami kertoo nähneensä kylän kadulla oudon miehen, jota epäilee terroristiksi. Yhdessä pojat kunnostavat metsästä löytämänsä korsun, jonka valtaa hämäräperäinen nuorisojoukko. Aleksin kauhuksi mukana on myös hänen murrosikäinen sisarpuolensa Arwen. Metsässä piileksivät pojat joutuvat kiperään tilanteeseen.

Marja Valkama

Marja Valkama

Marja Valkama  s.10.5.1957 Helsingissä, nykyinen asuinpaikka on Nokian Siuron kylä.

"Olen toteuttanut elämässäni asian, josta monet haaveilevat. Olen tehnyt lähes kaikkea työtä, jota olen halunnut tehdä. Olen ollut kirjastovirkailija, lastenkirjailija, kulttuurikapakoitsija, ulkomaalaistoimiston työntekijä, TV-ohjelmien tuottaja ja ohjaaja, lehtijuttujen vääntäjä, second hand shop-kauppias/kuuntelija, perunamaan kasvattaja ja kotiäiti. Ainoa tärkeäksi arvioima työni on ollut kotiäitiys. Sitä ei olisi kukaan voinut puolestani tehdä, kaiken muun kyllä. Elämä tosissaan on outo juttu. Lempikirjailijani Kurt Vonnegut, Garcia Marquez, Dostojevski ja Elio Vittorini ovat sitä rakastettavan oivallisesti matkineet, mutta todellisuutta eivät hekään ole kyenneet kuvaamaan. Niin kummaa oikea elämä on. Elämän tärkeimmät asiat ovat rakkaus ja nauru. Kun joskus kuolen, toivon sen tapahtuvan rakastamieni ihmisten seurassa 97-vuotiaana nauruun tikahtumisella."

Annukka Leppänen

Annukka Leppänen

 

Annukka Leppänen on syntynyt vuonna 1967. Koulutukselta hän on kuvataiteilija. Hän työskentelee Mentalwear Oy:ssa graafisena suunnittelijana ja Vanajaveden Opistossa tuntiopettajana. Leppänen tekee sivutöinään kuvituksia lehtiin ja kirjoihin.


Media Temple