Katselu- ja kuvakirjat


Ransu paloasemallaRansu paloasemalla

Arttu Juselius | valokuvat Petri Ramsu

Ransu Karvakuono näkee savun tulevan kerrostalon ikkunasta. Valpas Ransu hälyttää palomiehet paikalle. Kiitoksena ripeästä toiminnasta hänet kutsutaan tutustumaan paloaseman arkeen. Ransu-koira viettää kokonaisen päivän paloasemalla ja oppii paljon uusia asioita palomiesten työstä. Samalla hän saa päteviä neuvoja paloturvallisuudesta ja vaaratilanteiden hoitamisesta. Ransu Karvakuono on tuttu ja rakastettu hahmo, joka on televisiossa viihdyttänyt lapsia ja lapsenmielisiä jo kolme vuosikymmentä.


EI! sanoi pieni hirviöEI! sanoi pieni hirviö

Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Âslaug Jónsdóttir  | suomennos Sari Peltonen

Joku koputtaa ovella. Se on iso hirviö, joka aina haluaa päättää kaikesta. Iso hirviö pihistää rahaa äidin kukkarosta, riitelee kaikista asioista, jättää tussien tulpat auki ja muutenkin käyttäytyy törpösti.

Olisikohan tämä päivä erilainen ja uskaltaako pikkuhirviö vihdoinkin olla eri mieltä? Hauska ja vahvoin värein toteutettu kuvitus vahvistaa kirjan sanomaa. Kirja on palkittu Islannissa lastenkirjapalkinnolla ja käännetty lukuisille eri kielille.


Aaro, arka oravaAaro, arka orava

Teksti ja kuvitus Mélanie Watt | suomennos Riitta Oittinen

Aaro-orava ei ota riskejä. Hänellä on tiukat rutiinit. Hän syö, katsoo maisemaa, syö ja menee nukkumaan. Hän pelkää pöpöjä, myrkkymuratteja, haita, kaikkea. eräänä päivänä Aaro löytää itsensä pesäpuun ulkopuolelta. Tästä alkaa huikean hauska selviytymistarina.


Aaro-orava saa ystävänAaro-orava saa ystävän

Teksti ja kuvitus Mélanie Watt | suomennos Riitta Oittinen

Aaro-oravalla ei ole ystävää, ystävät voivat olla vaarallisia ja purra. Mutta jos Aaro tapaa täysin turvallisen ystäväkokelaan, hän on valmiina: Aarolla on nimilappu, kintaat, peili ja sitruuna. Ne takaavat täydellisen ensivaikutelman. Mutta erä nelijalkainen kaveri koetteleekin Aaron suunnitelmaa.


Aaro-orava uimarannallaAaro-orava uimarannalla

Teksti ja kuvitus Mélanie Watt | suomennos Riitta Oittinen

Aaro-orava Aaro-orava ei koskaan mene uimarannalle, se saattaisi olla liian vaarallista. Uimarannalla voisi joutua lihansyöjälokkien tai lonkeromaneettien lounaaksi. rannalla on myös liikaa tungosta. Turvallisinta onkin rakentaa oma uimaranta.


Aaro-orava ei saa untaAaro-orava ei saa unta

Teksti ja kuvitus Mélanie Watt | suomennos Riitta Oittinen

Aaro-orava ei nuku ikinä. Se on liian vaarallista. Hän näkisi kumminkin painajaisia kummituksista, lohikäärmeistä ja lakritsihirviöistä. Nukkumattomuudella on kuitenkin kiusallisia sivuvaikutuksia: siinä väsyy liikaa. Riemastuttava tarina on jatkoa kirjoille Aaro, arka orava, Aaro-orava saa ystävän ja Aaro-orava uimarannalla.


Aaro-oravan syntymäpäivätAaro-oravan syntymäpäivät

Teksti ja kuvitus Mélanie Watt | suomennos Riitta Oittinen

Aaro-orava ei ikinä järjestä suuria synttäreitä. Se on ihan liian vaarallista. Aaro voisi vahingossa törmätä poniin tai lentäviin karkkeihin. Hän päättääkin järjestää kutsut vain itselleen, mutta muuttaa sitten mielensä ja kutsuu luokseen vain yhden kaverin. Kahden hengen kutsut vaativat tarkkaa suunnittelua. Mutta kun juhlapäivä koittaa, kaikki hienon hienot suunnitelmat romahtavat.  pihisee?


Osmo-nallen ja isän erehdysOsmo-nalle ja isän erehdys

Teksti Pirjo ja Pekka Arvola | kuvitus Johanna Sarajärvi

Tarina Osmo-nallesta tarjoaa mahdollisuuden pohtia lapsen kanssa elämän arvoja ja inhimillistä erehtyväisyyttä. Kirjan avulla voi käsitellä arkaa aihetta: miksi isä tai äiti joutuu vankilaan ja kuinka perheellä on kuitenkin mahdollista säilyttää toivo tulevasta ja selvitä vähitellen heitä kohdanneesta kriisistä. Tarina Osmo-nallesta lähestyy kiertelemättä kiellettynä ja hävettävänä pidettävää vankilateemaa, jonka soisi vähitellen inhimillistyvän ihmisten mielissä.


Ei! sanoo MimiEI sanoo Mimi

Teksti Yih-Fen Chou | kuvitus Chih-Yuan Chen | suomennos Riitta Oittinen

Mimillä on oma tahto. Hän haluaa tutkia asioita ja tehdä kaiken itse, kuten niin monet pienet taaperot. Äidin apu ei kelpaa vaan Mimi  sanoo kaikkeen tomerasti EI. Mimille sattuu kommelluksia ja äidin apua tarvitaan monta kertaa päivässä. Mimi palkitsee kuitenkin äitinsä moninkertaisesti.


Mimi matkiiMimi matkii

Teksti Yih-Fen Chou | kuvitus Chih-Yuan Chen | suomennos Riitta Oittinen

Mimi matkii kaikkea, mitä äiti, isä tai isovanhemmat tekevät. Matkiminen kuuluu osana lapsen kehitykseen. Matkimalla lapsi oppii asioita. Tässä hauskasti kuvitetusta kirjassa katsotaan maailmaa lapsen silmin.


Ei haittaa, jos on erilainenEi haittaa, jos on erilainen

Teksti ja kuvitus Todd Parr | suomennos Riitta Oittinen

Kirjan kirkkaat värit, pelkistetyt hahmot ja hassut yksityiskohdat vetoavat lapsen omaan mielikuvitukseen. Pienemmille kirja sopii katselukirjaksi, vähän vanhempien lasten kanssa teemoista löytyy paljon keskusteltavaa. Ei haittaa, jos on isot korvat. Ei haittaa, jos suututtaa.


PerhekirjaPerhekirja

Teksti ja kuvitus Todd Parr | suomennos Riitta Oittinen

Perhekirja on riemukas ja värikylläinen teos erilaisista perheistä. Ei ole kahta samanlaista perhettä, mutta eri perheissä osataan rakastaa yhtälailla. Todd Parr kannustaa iloisella kirjallaan toisen ihmisen sekä oman itsensä hyväksymiseen.


RauhakirjaRauhakirja

Teksti ja kuvitus Todd Parr | suomennos Riitta Oittinen

Todd Parrin kirjat tunnetaan iloisista väreistä ja suvaitsevaisuuden sanomasta. Rauha on halaamista, ystävystymistä, musiikin kuuntelua ja naapurin auttamista. Rauha on puhdasta vettä ja sitä, että pizzaa riittää kaikille. Kirjan iloiset värit, hymylievät hahmot ja hellyttävä sanoma vetoavat kaikenikäisiin


Suuri kilpailu - Kiinalaisen eläinradan tarinaSuuri Kilpailu - Kiinalaisen eläinradan tarina

Teksti Dawn Casey | kuvitus Anne Wilson | suomennos Riitta Oittinen

"Minä taidan järjestää kilpailun", Jadekeisari miettii. "Järjestän uintikilpailun leveän joen yli. Nimeän jokaisen vuoden siinä järjestyksessä, kun eläimet tulevat maaliin." Suuri kilpailu on hauska johdatus kiinalaiseen ajanlaskuun. Kirjan lopusta löytyvät kiinalaisen horoskoopin eläimet sekä tärkeimpien kiinalaisten juhlapäivien tiedot.


Viisas virtahepoViisas virtahepo

Teksti Joan Gannij | kuvitus Clare Beaton | suomennos Riitta Oittinen

Löydätkä viisaan virtahevon? MIssä se mahtaa piileksiä? Osallistu Afrikan-safarille ja ala etsiä. Matkallasi tapaat monelaisia eläimiä ja opit niistä monia asioita. Tutustu myös uhanalaisten eläinten suojelumahdollisuuksiin.


Hiljainen hirviHiljainen hirvi

Teksti Joan Gannij | kuvitus Clare Beaton | suomennos Riitta Oittinen

Hirvi on arka eläin, mutta jos olet tarkka, näet sen lymyilevän jokaisella kirjan kuva-aukeamalla. Hirveä etsiessäsi tapaat myös muita pohjoisten metsien asukkaita. Kirjassa on myös oivallista tietoa pohjoisen eläimistä. Pehmeät tekstiilikuvat luovat lämpimän tunnelman.


ViidakkobuugiViidakkobuugi - mukana cd-sinkku

Teksti ja kuvitus Debbie Harter | musiikki Satu Sopanen ja Matti Kallio

Viidakkobuugi on hauska ja iloinen katselukirja. Samanniminen laulu, "viidakkobuugi", soi myös mukana tulevalla CD:llä. Sen esittävät suositut muusikot Satu Sopanen ja Matti Kallio. Viidakon uumenissa tapaat erilaisia eläimiä, jotka tömistävät, ravistelevat ja keinahtelevat musiikin menossa.


Veikeä nalleVeikeä nalle

Teksti Stella Blackstone | kuvitus Debbie Harter

Onko muotoja helppo hahmottaa? Tämä värikäs ja iloinen kuvakirja johdattelee lapsen muotojen maailmaan. Kirjan sivuilta voit etsiä ympyrät, neliöt, kolmiot ja kulmiot. Lisäksi kirja tarjoaa paljon hyvää laskuharjoitusta.


Jamelan leninkiJamelan leninki

Teksti ja kuvitus Niki Daly | suomennos Riitta Oittinen

Jamelan leninki kertoo eteläafrikkalaisen Jamela-tytön vauhdikaasta elämästä pikkukaupungissa. Äiti on löytänyt mieleisensä pukukankaan, mutta tytär Jamela ei voi vastustaa kiusausta kietoutua kauniiseen kankaaseen. Jamela-kirjat lähentävät myös kulttuureja toisiinsa.


Jamelan ystäväJamelan ystävä

Teksti ja kuvitus Niki Daly | suomennos Riitta Oittinen

Jamelan ystävä on itse asiassa kana, joka on vaarassa joutua joulupataan. Jamela karkaa kana kainalossaan ja aiheuttaa tietenkin kaaoksen. Mutta eihän kukaan nyt omia ystäviään syö. Näe myös Jamela ja ystävät koulun jouluevankeliumikuvaelmassa, missä Jamela esittää Mariaa. Tarina sijoittuu etelä-afrikkalaiseen pikkukaupunkiin.


Satukokoelmat


TarinatieTarinatie

Tarinat Hugh Lupton | kuvitus Sophie Fatus | suomennos Riitta Oittinen

Tarinatie on mainio kokoelma kansainvälisiä satuja. Tarinat ovat peräisin eri puolilta maailmaa. Kokoelmassa on mukana vanhoja klassikoita, kuten norjalainen satu kolmesta kilipukista ja peikosta. Mukana on myös suomalaiselle lukijalle oudompia tarinoita, kuten hauska intialianen satu matkivista apinoista.


Amani-aasi ja kuuluisa krokotiiliAmani-aasi ja kuuluisa krokotiili

Tarinat Wilson Kirwa | kuvitus Hanna Mattila | suomennos Heikki Saure

Amani-aasi ja kuuluisa krokotiili sisältää  afrikkalaissatuja, joita Wilson Kirwa on kuullut lapsuudessaan isovanhemmiltaan Keniassa. Amani-aasin tarinat ovat perinteisiä satuja, joihin mahtuu myös opetus. Wilson on muokannut sadut suomalaisia kuulijoita varten. Mainion kuvituksen on tehnyt Hanna Mattila.


Amani-aasi ja sisäinen kauneusAmani-aasi ja sisäinen kauneus

Tarinat Wilson Kirwa | kuvitus Anna Seppo | suomennos Katariina Nikula

Amani-aasi ja sisäinen kauneus on Wilson Kirwan ensimmäinen satukirja. Kirwa on muokannut suomalaiselle lukijalle vanhoja afrikkalaisia eläinsatuja, jotka hän on lapsuudessaan kuullut isovanhemmiltaan Keniassa. Saduista selviää kuinka leijonasta tulee metsän kuningas, kuinka kirahvi sai pitkän kaulansa tai seepra raitansa. Kuten kunnon saduissa kuuluukin, hyvyys palkitaan ja katalille käy huonosti.


Ihmesatuja eri maistaIhmesatuja eri maista

Tarinat Hugh Lupton | kuvitus Niamh Sharkey | suomennos Riitta Oittinen

Hugh Luptonin tarinankerronta ja Niamh Sharkeyn lumoava kuvitustyyli luovat jännittävän kokonaisuuden, joka vie lukijansa eri puolille maailmaa. Kokoelmasta löytyy haitilainen, irlantilainen, länsi-afrikkalainen, venäläinen, ranskalainen ja englantilainen sekä cree-intiaanien tarina. Teokselle Ihmesatuja on myönnetty mm. Mother Goose ja Bisto Book-palkinnot.


Satuja ja tarinoita


Kukonpojan iltasatuKukonpojan iltasatu

Teksti ja kuvitus David Ezra Stein | suomennos Riitta Oittinen

Pienen kukonpojan on aika käydä nukkumaan. Isä kertoo hänelle iltasadun. – Ethän vain keskeytä tarinan lukemista tällä kertaa? isä pyytää. – Voi en, isä, sanoo pieni kukonpoika. Mutta eihän hän itselleen mitään mahda. Heti kun tarina alkaa, kukonpoika sukeltaa satuun ja pelastaa kaikki pulasta ja tarina keskeytyy koko ajan. Käykö kukonpoika ikinä nukkumaan?.


Puuvanhus ja pikkukoivuPuuvanhus ja pikkukoivu

Teksti Titta Kuisma | kuvitus Laila Nevakivi

Vanha ja nuori koivu olivat hyviä ystäviä. Päivisin he katselivat yhdessä taivaan lintuja ja yöllä kimaltelevaa tähtitaivasta. Kaikella on aikansa, vanhalla puulla oli tapana sanoa. Eräänä yönä hurjasti puhaltava tuuli kaatoi puuvanhuksen. Ennen kuolemaansa puuvanhus ehti antaa pikkukoivulle arvokkaan lahjan. Lahja hälvensi pikkukoivun suurta surua. .


Ystävyys kuin perhosen kutitusYstävyys kuin perhosen kutitus

Teksti Salla Järveläinen | kuvitus Keanne van de Kreeke

Ystävyys voi alkaa kovasti merkillisesti, kuten kävi Leevi-norsun ja Veeti-kärpäsen tapauksessa. Isovatsainen ja isokorvainen Leevi istahti vahingossa pienen ja pippurisen Veetin päälle. Voisi kuvitella, ettei siitä mitään hyvää seuraa. Mutta kuinka ollakaan, Leevistä ja Veetistä tuli ikuiset ystävät. Pieni Veeti puolusti kaikissa tilanteissa isovatsaista ystäväänsä.


Oikea prinsessaOikea prinsessa - Matemaaginen tarina

Teksti Brenda Williams | kuvitus Sophie Fatus | suomennos Riitta Oittinen

Olipa kerran kuningas ja kuningatar ja heillä kolme poikaa, neljä hevosta ja kuusi koiraa sekä monen monta palvelijaa. Vanhimmalle pojalle piti löytää puolisoksi oikea prinsessa, mutta miten voitiin olla varma, että tuleva puoliso olisi oikea prinsessa. Onneksi kuningattarella oli tiedossa salainen
ratkaisu. Perinteiseen satuun on lisätty hauska matemaaginen tehtävä.


Kuun ja Auringon lapsetKuun ja Auringon lapset

Teksti ja kuvitus Katinka Tuisku

Kuu ja Aurinko eivät enää mahdu samalle taivaalle vaan päätyvät myrskyiseen eroon. Kaksoset sinkoutuvat pois kehdostaan. Indigo putoaa äidin puolelle, ja Ambra isän puolelle. Vuosiin lapset eivät näe toisiaan, kunnes sattuma ja kaipaus johdattavat heidät taas yhteen.  Satu kertoo erosta, kaipauksesta, luovuudesta ja eheytymisestä. Herkät akvarellit täydentävät sadun taianomaisuutta.


Elsa ja NarkissosElsa ja Narkissos

Teksti ja kuvitus Katinka Tuisku

Kirja palaa ikiaikaisen Narkissos-myytin lähteille. Tarina auttaa ymmärtämään nykyisen kilpailuyhteiskunnan paineiden alla kasvavaa lasta. On vaikeaa, jos aina on oltava paras. Pitääkö rakkaus ja hyväksyntä ansaita suorituksin? Torjutuksi tuleminen on tuskallista, kuten Kaiku-keiju saa kokea, tai on turhauttavaa, jos saa Narkissosin tavoin kaiken haluamansa. Kasvaminen on sitä, että oppii sietämään pettymyksiä ja tuntemaan myötätuntoa toisia kohtaan.


Outo olentoOuto olento

Teksti ja kuvitus Katinka Tuisku

Katinka Tuisku on onnistunut luomaan uudenlaisen hahmon satuunsa, juuri sellaisen, jota aikamme tarvitsee. Merestä noussut olento osaa nähdä meissä tavallisissa ihmisissä piilevän pahuuden taakse ja nostaa esiin sisällemme kätkeytyvän hyvyyden. Hän pystyy paljastamaan todelliset tarpeemme ja toiveemme. Me saamme mallia vanhempina ja kasvattajina, miten on aina mahdollista tulkita hyvyyden kautta lapsen väärältä tuntuva teko. Hyvyys ja kannustus auttavat lasta löytämään oman vahvuutensa.

-Jukka Mäkelä Lastenpsykiatri, lastenpsykoterapeutti, theraplay-vuorovaikutusterapeutti, isä


Mitä sait säkkiisi, Yökettu?Mitä sait säkkiisi, Yökettu?

Teksti Helena Blomerus, Satu Blomerus, Helena Korpela | kuvitus Irmeli Matilainen

Miralla on mielikuvitusystävä Yökettu, jonka kanssa hän seikkailee unien tarinoissa. Yöketulla on iso säkki, josta tarinoita löytyy. Eräänä aamuna Mira saa houkuteltua Yöketun mukaansa koko päiväksi. Ekaluokkalaisen Miran koulupäivän aikana reppuun kertyy uusia tarinanaiheita. Koulussa on mukavaa, kun Yökettu on tukena.


Minne matka, Yökettu?Minne matka, Yökettu?

Teksti Helena Blomerus, Satu Blomerus, Helena Korpela | kuvitus Irmeli Matilainen

Toinen Yökettu-kirja kertoo Miran ja Timin perheen matkasta Ruotsiin. Suomeen on tullut viesti rakkaan isosedän sairastumisesta, ja perhe pitää tärkeänä lähteä tervehtimään häntä. Isosedän luokse sairaalaan kokoontuu koko suuri suku. Surun keskellä myös ilo saa sijansa, vanhat tarinat kertojansa ja kuulijansa. Usko parempaan, yhdessä oleminen ja toistensa tukeminen vievät eteenpäin.

Tämä on jatkoa kirjalle Mitä sait säkkiisi, yökettu

 


Prinsessa, joka tahtoi nauraaPrinsessa, joka tahtoi nauraa

Teksti Tittamari Marttinen | kuvitus Keanne van de Kreeke

Prinsessa Ellinoora oli yksinäinen. Hänellä ei ollut ystäviä, eikä ketään kenen kanssa leikkiä. Kuningas ja kuningatarkin vain riitelivät. Niinpä prinsessa leikki lusikoilla ja hatuilla, kruunuilla ja valtikoilla. Ellinoora lähti salaa kävelylle metsään ja jatkoi matkaansa kylälle ratsastamaan. Hevosia hän rakasti yli kaiken! Ja hänen elämänsä muuttui täysin, kun hän sai yllättävän kirjeen.


Tarina sinisestä planeetastaTarina sinisestä planeetasta

Teksti Andri Snaer Magnason | kuvitus Áslaug Jónsdóttir | suomennos Tatja Pirinka

Avaruuden kaukaisessa kolkassa Sinisellä planeetalla asuu onnellisen huolettomia lapsia. Koska planeetalla ei asu lainkaan aikuisia, lapset saavat touhuta täysin vapaasti. Kukaan ei koskaan komentele heitä. He leikkivät kun huvittaa, syövät kun on nälkä, ja menevät nukkumaan vasta kun väsyttää.Eräänä päivänä planeetan rauha rikkoutuu, kun salaperäinen pölynimurikauppias tömähtää isolla raketilla lasten keskuuteen.


Miten satujen susista selvitäänMiten satujen susista selvitään

Teksti ja kuvitus Lauren Child | suomennos Riitta Oittinen

Jos haluat kunnon jännitystä, lue tämä kirja. Se saa housusi totisesti tutisemaan. Se kertoo myös mitä tehdä, jos susi pääsee satukirjastasi karkuteille. Miten satujen susista selvitään tarjoaa turvallista jännitystä ja auttaa poistamaan lasten pelkoja.


Tohtori Sykerö ja kaikkien aikojen jouluTohtori Sykerö ja kaikkien aikojen joulu

Luonut Jeffrey O'Kelly | tarina Vivien Hoffman | kuvitus Nicholas Price | suomennos Riitta Oittinen

Joulu on vaarassa, kun professori Smaragdi aikoo taika-aineellaan hävittää kaiken jouluun liittyvän. Apuun tarvitaan Tohtori Sykerö ja hänen monet ystävänsä.

Huikea jouluseikkailu!


Lintu Ruupertti ja Memo MenninkäinenLintu Ruupertti ja Memo Menninkäinen

Teksti Ritva Bergman | kuvitus Jukka Lemmetty

Memo Menninkäinen on pörrötukkainen ja lempeä luonteeltaan. Lintu Ruupertti on pieni linnunpoikanen, joka ei vielä tiedä, mikä siitä tulee isona. Yhdessä ystävykset aikovat ottaa asiasta selvää. Ensin Lintu Ruupertin on kuitenkin opittava lentämään.

Kirja on Selkokeskuksen selkotyöryhmän hyväksymä.


Taaperoille


Iloinen lorutoukka - JollerlarvenIloinen lorutoukka - Jollerlarven

Lorut Tittamari Marttinen | kuvitus Anne Peltola | lorut ruotsiksi Marita Lindquist | lorut saameksi Pekka Sammalahti

Lorutoukka on iloinen ensikirja lapsen ja aikuisen yhteisiin lukuhetkiin. Kirjassa on hauskoja loruja, joiden avulla voi leikkiä sanoilla. Loruja voi maistella ja kuunnella, niiden tahdissa voi laulaa ja taputtaa, tanssia ja jokeltaa. Iloiset kuvat päästävät mielikuvituksen valloilleen. Lorut ovat sekä suomeksi että ruotsiksi. Mukana myös saamenkielinen liite.


Pikku poron päivä - Lilla renens resaPikku poron päivä - Lilla renens resa

Lorut Tittamari Marttinen | kuvitus Anne Peltola | lorut ruotsiksi Marita Lindquist

Pikku poron päivään kuuluvat lorut ja leikit sekä lämpöinen yhdessäolo vanhempien kanssa. Hauskat ja värikäät kuvat päästtävät mielikuvituksen valloilleen. Yhteinen lukuhetki on onnen hetki. Lorut ovat sekä suomeksi että ruotsiksi.


Yksi hirvi kaksikymmentä hiirtäYksi hirvi kaksikymmentä hiirtä

Teksti ja kuvitus Clare Beaton | suomennos Riitta Oittinen

Taaperoikäisten katselukirja, joka auttaa hahmottamaan myös numeroita. Kirja on tukevaa tekoa ja kestää pientä käsittelyäkin.


Lasten lukukirjat (9+)


Tervetuloa NauruvaaraanTervetuloa Nauruvaaraan

Tarina Toni Juhanne | kuvitus Antti Venetpalo

Aapeli joutuu jättämään vanhat kaverinsa, kun perhe muuttaa Nauruvaaraan. Nauruvaaralla on upea historia, sillä sen asukkaat torjuivat ruotsalaisten hyökkäyksen ihan omin konstein. Uusien kavereiden löytäminen on kuitenkin vaikeaa. Samalla luokalla on lisäksi erikoista väkeä, joista pelottavin on kaapinkokoinen kiusaajahirmu. Vähitellen Aapelin kaveripiiri laajenee, mutta sitten onkin edessä uusi uhka.


SuperkumikanaPrahan vaahtohirviöt

Harri István Mäki

Prahassa majaileva Felixin perheessä vaahto ja räkä roiskuvat. Siitä pitävät huolen isosiko Pauliina ja perheen räkivä lemmikkirotta. Hauskinta Felixin mielestä on robotteja rakentelevan isosiskon nimittely. Ja parasta on seikkailupelien ohjelmointi erilaisine hirviöineen vauhtiystävä Luumun kanssa. Naapurin kiukkuinen rouva Navigaattori osoittautuu entiseksi näyttelijäksi, joka kertoo kaupungin historiasta ja salaperäisestä uniteatterista. Felix saa idean uuteen peliin, jolla pääsee osallistumaan suureen kilpailuun. Mutta mitä tapahtuu, kun räkivä rotta vie osan huomiosta karkaamalla? Kirjassa poikaparivaljakon mielikuvitus ja arkielämä sotkeutuvat leikkisällä tavalla.


SuperkumikanaSuperkumikana

Harri István Mäki

Nokkakoplan Munaaja, Jeremias, Janne Turska ja Lilli lyövät vetoa, ettei Superkumiakana uskalla vierailla Kammotusten kodissa. Sen on aikoinaan rakentanut kauhuelokuvien ohjaaja Linda Hurja. Kun muut nokkakoplan jäsenet suunnittelevat koulun Halloween-juhlaa, Superkumikana seikkailee Kammotusten kodissa ja törmää aarretta etsivään Yrjö Laattaan ja punkkaripossu Minttuun. Aavekin vilahtaa käytävässä.

 


Leevi ja LeonoraLeevi ja Leonora

Teksti Kari Levola | kuvitus Väinö Heinonen

Leevi muuttaa maalta kaupunkiin. Koulussa ei ole helppoa. Leeviä kiusataan. Kerran koulumatkalla hän tapaa Eleonoraan, joka on muuttanut Albaniasta Suomeen. Myös Leonoraa kiusataan. Leevi vie Leonoran vierailulle entiselle kotipaikkakunnalleen. Maalla ystävyksillä on paljon puuhaa. Molemmat oppivat uusia asioita. Yhdessä Leevi ja Leonora näyttävät kiusaajilleen, etteivät he enää pelkää.

Kirjan teksti on selkomukautus Kari Levolan kirjasta Leevi ja Leonora, joka on ilmestynyt Kustannusosakeyhtiö Tammen julkaisemana 2010.


Onni AfrikassaOnni Afrikassa

Teksti Teija Niemi | kuvitus Timo Kästämä

Onni on lomamatkalla Etelä-Afrikassa, mutta joutuu eroon isästään. Onni jää ypöyksin vaaralliselle alueelle Kapkaupungissa. Apuun tulee poika nimeltä Efraim, jonka kanssa Onni kulkeutuu yhä syvemmälle hökkelikylien uumeniin. Onni Afrikassa on seikkailuhenkinen tarina kahdesta erilaisesta pojasta ja maailmasta. Onnista on kerrottu aiemmin kirjassa Onni A. Ja Onni B.


Arvi lukee uutisetArvi lukee uutiset

Teksti Marja Valkama | kuvitus Annukka Leppänen

Yksitoistavuotiaan Aleksin uusioperheessä ei todellakaan ole tylsää tai hiljaista. Jollei ADHD:stä kärsivä pikkuveli Veli-Valtteri ole äänessä, niin puhumisesta huolehtii kapakasta ostettu papukaija Arvi. Aleksin kesäloma saa uuden käänteen, kun hänen kaverinsa Rami kertoo nähneensä kylän kadulla oudon miehen, jota epäilee terroristiksi.


Jessa ja RaisuJessa ja Raisu

Nikki Tate | hevosasiantuntija Oona Pelamo | suomennos Riitta Oittinen

Jessa on kuudesluokkalainen hevostyttö, jonka elämän täyttävät hevoset. Ratsastustunnit ja ponit maksavat kuitenkin enemmän kuin mihin Jessan äidillä on varaa. Sitkeyden, ystävien ja hyvän onnenkin ansiosta Jessa onnistuu saamaan hoitohevosen, Raisun. Siitä alkaakin seikkailu, johon liittyy vauhdikkaita tapahtumia, mutta myös arkisia askareita kuten poninhoitoa ja tallin siivousta.


Saarenmaan valloitusSaarenmaan valloitus

Teksti Marek Toman | kuvitus Jan Ungrád | suomennos Eero Balk

Saarenmaan valloitus on keskiaikaan sijoittuva ritaritarina. Se kertoo Fabian-pojan pitkästä matkasta böömiläisestä Päärynälinnasta Viron Saarenmaalle. Matkan kuluessa Fabianista kasvaa miekkaansa luottava ritari, joka koettelemusten kautta löytää rakkauden. Kirjan komea ja mystinen kuvitus vahvistaa lukukokemusta. Kirjassa suomenkielisen tekstin rinnalla kulkee englanninkielinen teksti. Täten kirja on mainio apuväline suomen tai englannin opiskelussa.


VälituntirakkauttaVälituntirakkautta

Teksti Tittamari Marttinen | kuvitus Aiju Salminen

Kassu on ensimmäistä päivää uudessa koulussa, kompastuu kengännauhoihinsa ja saa aikaan kaikenlaisia kommelluksia. Hänen pulpettinsakin puhuu ja reppu ryhtyy ulvomaan. Kassun luokka viettää hilpeitä hetkiä uuden ystävänsä seurassa.

Kirja on tehty yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa, joten sopii myös lukemaan opetteleville ja vaikkapa suomea opiskeleville maahanmuuttajille.


Tohtori Sykerö ja maailman makein noitaTohtori Sykerö ja maailman makein noita

Luonut Jeffrey O'Kelly | tarina Vivien Hoffman | kuvitus Nicholas Price | suomennos Riitta Oittinen

Mandi Mandeliina on mielestään maailman toivottomin noita. Tohtori Sykerön tapaaminen muuttaa koko hänen elämänsä. Mandi pääsee asumaan Elli Etikan taloon. Tämän noidan taulutkin puhuvat ja luurankomaisella hovimestarilla on kummallisia tapoja. Lisäksi tiedossa ovat kokeneiden noitien turnajaiset. Mutta löytääkö Mandi kadonneen isänsä, jota lähdetään etsimään Hollywoodista asti?

Tohtori Sykerö ystävineen vie lukijansa jännittävään ja noitamaiseen seikkailuun.Klassikoita


Valtteri ja violetti väriliituValtteri ja violetti väriliitu

Teksti ja kuvitus Crockett Johnson | suomennos Riitta Oittinen

Valtteri ja violetti väriliitu on yksi lastenkirjallisuuden kiehtovimmista tarinoista, joka sukupolvien ajan on vanginnut lasten mielenkiinnon. Sivu sivulta kekseliäs Valtteri piirtää oman maailmansa. Kirja on amerikkalainen klassikko.


Antelias puuAntelias puu

Teksti ja kuvitus Shel Silverstein | suomennos Riitta Oittinen

Antelias puu on amerikkalainen klassikko, jota on usein verrattu Pikku Prinssiin. Shel Silverstein oli monipuolinen taitelija, joka lastenkirjallisuuden ohella kartutti mm. musiikkimaailmaa. Hänen tunnetuin laulunsa on Boy named Sue. Antelias puu kertoo vähäeleisesti pojan rakkaudesta puuhun, ikääntymisestä ja toveruuden kestämisestä. Kirja sopii kaikenikäisille.


Vellamo, veden tyttöVellamo, veden tyttö

Teksti Kirsti Luova | kuvitus Mikko Mononen

Vellamo, veden tyttö on perinteinen satu, klassikko jo syntyessään. Suuren järven pohjalla Murru kaipaa apulaista järveä perkaamaan. Kämmenelle tipahtaa tähtityttö. Tyttä saa lahjaksi pyrstön ja kodikseen aallot, mutta yhä hän tähyää tähtiin ja kaipaa lintujen matkaan ilmojen halki.


Jaakko ja pavunvarsiJaakko ja pavunvarsi

Tarina Richard Walker | kuvitus Niamh Sharkey | suomennos Riitta Oittinen

Jaakko ja pavunvarsi kertoo riemastuttavalla tavalla vanhan tarinan uudelleen. Mitä tapahtuukaan Jaakolle, kun hän vaihtaa lehmän taikapapuihin ja käy vierailulla jättiläisen linnassa? Tarinan omaperäinen kuvittaja Niamh Sharkey on palkittu irlantilainen graafikko..


Jättiläismäinen naurisJättiläismäinen nauris

Tarina Aleksei Tolstoi | kuvitus Niamh Sharkey | suomennos Riitta Oittinen

Jättiläismäinen nauris on vanha kansantarina, jonka Aleksei Tolstoi merkitsi muistiin 1800-luvun Venäjällä. Tämä herkullisen hauska tarina sopii paitsi lukemaan opetteleville lapsille, myös ääneen luettavaksi pienemmille. Tarinan myötä kulkee myös pieniä laskutehtäviä. Kuvittaja on palkittu irlantilaisgraafikko Niamh Sharkey.


Pieni PunahilkkaPieni Punahilkka

Teksti Josephine Evetts-Secker | kuvitus Nicoletta Ceccoli | suomennos Riitta Oittinen

Pieni Punahilkka on uudelleen tulkittu satuklassikko. Tarinan on kirjoittanut uudelleen jungilainen psykoanalyytikko ja kirjallisuuden opettaja Josephine Evetts-Secker. Uskomattoman kauniin kuvituksen tähän hyvin eurooppalaiseen Punahilkkaan on tehnyt palkittu sanmarinolainen graafikko Nicoletta Ceccoli. Tästä ei satu parane.


Huumorikirjat


Norsu nuhassaNorsu nuhassa - Vitsejä ja vitsitietoutta

Teksti Anna-Mari-Saure, Heikki Saure | kuvitus Tuukka Juselius

Norsu nuhassa sisältää vitsejä ja vitsitietoutta. Kirja on myös Selkokeskuksen hyväksymä ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi suomen kielen opiskelussa.


Silakka korvassaSilakka korvassa - Huumoria ja tietoa

Teksti Anna-Mari-Saure, Heikki Saure | kuvitus Tuukka Juselius

Norsu nuhassa sisältää vitsejä ja vitsitietoutta. Kirja on myös Selkokeskuksen hyväksymä ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi suomen kielen opiskelussa.


PyllypyyhinPyllypyyhin

Tarina François Rabelais | kuvitus Pef

Mihin kaikkeen voi pyllynsä pyyhkiä? Jättiläisen poika Gargantua etsii tehtävään parhaiten sopivaa välinettä. Se on yllättävän vaikeaa, mutta sinnikkäästi suuri Gargantua tekee tutkimusta ja isänsä riemuksi keksiikin sopivan ratkaisun.

Aitoa ranskalaista kakkahuumoria 500 vuoden takaa! Ajalta jolloin kirjapainotaito oli juuri keksitty, mutta vessapaperista ei tiedetty mitään.

.


Harrasteet


Keppari - Keppihevosten maailmaKeppihevosten varusteet

Venla-Maria Uutela

Nyt voit oppia tekemään kepparille varusteita! Keppihevoset on mukava ja monipuolinen harrastus, jossa riittää puuhaa. Harrastuksen myötä oppii myös tekemään itse varusteet ja kepparin vaatimat tarvikkeet. Lisäksi kirjassa on ohjeita esim. esteratsastusradan rakentamiseen tai vaikkapa valjakon tekoon.


Iloiset raakaherkutIloiset raakaherkut

Teksti Maija Miikkola | kuvitus Johanna Sarajärvi | valokuvat Tiina Kälkäinen

Tämän kirjan kakkuja ei tarvitse panna uuniin. Näitä herkkuja voi muokata ja muotoilla oman maun mukaan. Se on mukavaa. Raakaherkkujen kanssa mielikuvitukselle ei juuri ole rajoja! Kakuissa, kekseissä ja makeisissa hyödynnetään luonnontuotteiden ominaisuuksia ja ne ovat terveellinen vaihtoehto makeannälkään. Helppojen ohjeiden ja vinkkien avulla voit leipoa lastesi tai ystäviesi kanssa. Yhdessä tekeminen on hauskaa..


Keppari - Keppihevosten maailmaKeppari - Keppihevosten maailma

Venla-Maria Uutela

Keppihevosia voi hoitaa, niitä voi kasvattaa ja niitä voi helliä. Keppihevosia voi harrastaa aivan samalla tavalla kuin oikeita hevosia. Jotkut soveltuvat kilparatsastukseen ja toiset ovat hyviä opetusratsuina.  Opit kyllä tuntemaan kepparisi luonteen! Voit omistaa useita keppihevosia ja rakentaa niille oman tallin. Pienikin huoneen nurkka riittää aluksi. Kirjasta löydät ohjeet.


Paras ystävämme - koiratietoa selkokielelläParas ystävämme - koiratietoa selkokielellä

Teksti Seija Niinistö-Samela | valokuvat Juha Samela

Koiraa pidetään ihmisen parhaana ystävänä. Se ei ole pelkkä ystävä. Koiran kanssa voi myös harrastaa ja sitä pitää hoitaa. Tässä kirjassa on paljon tietoa koirasta ja koiranhoidosta.

Kirjassa tutustutaan myös koiran historiaan. Lisäksi annetaan tietoa koiran hankkimista suunnitteleville.


Mimulin kasvimaaMimulin kasvimaa

Teksti Mikko Nummi | kuvitus Rita Myllyntaus

Mimulin opastuksella tutustutaan kasvimaan saloihin. Kevään lopulla Mimuli istuttaa herneitä, porkkanoita, perunoita ja kesäkurpitsoita kuohkeaan multaan. Koko kesän riittää puuhaa. Jännittävintä on tarkkailla, kuinka kasvikset nousevat mullasta ja kasvavat kasvamistaan. Kesän lopulla Mimuli valmistaa runsaasta sadosta monenlaisia herkkuja.


Minun koirakirjaniMinun koirakirjani

Teksti ja kuvitus Mirva Lindeman

Todellinen koiranomistajan "must". Nyt voit merkitä muistiin lemmikkisi tärkeimmät tapahtumat ja villeimmät temput. Omat sivut sukutaululle, rokotuksille ja vaikkapa valokuville.


Mistä on hyvät kakut tehtyMistä on hyvät kakut tehty

Teksti Maija Miikkola | kuvitus Johanna Pulkkinen

Kakkujen tekeminen on hauskaa. Vielä hauskempaa on tehdä niitä yhdessä vanhempien, ystävien tai vaikkapa isovanhempien kanssa. Kakut maistuvat hyvältä, itse valmistetut kakut maistuvat kaikkein parhailta.


Yrtti Yrjänän reseptitYrtti Yrjänän reseptit - Lasten kasviskeittokirja

Teksti Jules Bassin | kuvitus Debbie Harter | suomennos Riitta Oittinen

Yrtti Yrjänä on poikkeuksellinen lohikäärme, se on nimittäin kasvissyöjä. Niin lapset kuin aikuisetkin ihastuvat Yrtin herkullisiin kasvisresepteihin. Reseptejä ryydittävät vielä Yrtin lystit tarinat ja kuumat ruuanlaittovinkit. Yrtti johdattaa lohikäärmeystäviensä kanssa lukijan ruuanlaiton ihmeelliseen maailmaan.


Isä on rinkeli - Joogaa lapsille ja vanhemmilleIsä on rinkeli - Joogaa lapsille ja vanhemmille

Teksti Baron Baptiste | kuvitus Sophie Fatus | suomennos Riitta Oittinen

Harjoittele joogaa Baron Baptisten avulla! Kaikki kirjassa esitetyt jooga-asennot sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Yksittäiset asennot muodostavat myös tarinan ja osoittavat, miten jooga liittyy ihmisen arkipäivän tilanteisiin. Jooga merkitsee paljon muutakin kuin notkeutta ja taipumista mutkikkaisiin asentoihin. Jooga merkitsee mielen notkistamista ja oman minä tutkiskelua. Joogan avulla saat käyttöön kaikki voimavarasi. Sen lisäksi jooga on hauskaa.


Elämyksiä


RiikinkukkotyttöRiikinkukkotyttö

Teksti Terhi Friman | valokuvat Tanja Mikkola

Tausi on seitsemänvuotias koululainen. Nimensä tyttö sai riikinkukon mukaan. Hän asuu perheineen pienessä kylässä Tansaniassa. Tausi käy mielellään koulua, joka päivä oppii uusia asioita. Kotona hän leikkii muiden lasten kanssa itse tehdyillä leluilla. Mutta pelkkää leikkimistä ei Tausin elämä ole, vaan hän auttaa myös päivittäisissä askareissa. Tausilla on unelma. Hän haluaa olla hyvä oppilas. Isona hän haluaa ryhtyä opettajaksi.


Voihan Wilson - Positiivisia tarinoitaVoihan Wilson - Positiivisia tarinoita

Teksti Wilson Kirwa ja Heikki Saure | satujen kuvitus Jaana Juntunen

Wilson Kirwa on juossut Suomen puolesta, kertonut satuja ja tanssinut tähtien kanssa. Voihan Wilson -kirjassa hän kertoo positiivisia tarinoita omasta selviytymisestään ja oman maansa sankareista. Kirjassa on myös afrikkalaisia satuja. Voihan Wilson on kirja kaikenikäisille.


Neljä vuodenaikaaNeljä vuodenaikaa

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjan avulla voit aistia luonnon tunnelman, tuoksut, värit ja äänet.Kirjaan on poimittu luonnon kiehtovia yksityiskohtia eri vuodenaikoina. Valokuvien avulla lukija voi tutustua luonnon ihmeisiin. Tämä kirja on Selkokeskuksen selkotyöryhmän hyväksymä.


Kaiken maailman juhlatKaiken maailman juhlat

Riika Kotka

Kaiken maailman juhlat kertoo erilaisista juhlaperinteistä ympäri maailmaa. Kirjan avulla voit kurkistaa erilaisiin joulun- uudenvuoden ja pääsiäisenviettotapoihin tai saada tietoa vaikkapa hindujen valon juhlasta tai japanilaisten tähtien päivästä. Mukana on runsaasti leikki- ja askarteluvihjeitä lapsille. Kirjan loppuun on myös koottu kalenteri  juhlapäivistä.


Valkoista mustallaValkoista mustalla

Annu Kekäläinen

Valkoista mustalla on mukaansatempaava ja järkyttävä, mutta yllättäen myös hauska dokumenttikirja Etelä-Afrikasta. Se on hetkittäin eksyksiin joutuvan kertojan matka apartheidin ja voitetun vapaustaistelun synnyttämiin maisemiin ja tunnelmiin, rohkean kirjoittajan kartta terrorista toipuvan maan outoihin virityksiin, joissa niin ihmisen kyky hyvään kuin julmaan ovat paljaina läsnä.


Valo pimeässä on hyväValo pimeässä on hyvä - lapsuusmuistoja sota-ajalta

Onerva Vartiainen

On vuosi 1942. Yhdeksänvuotias Oku muuttaa äitinsä ja sisarensa kanssa pieneen hämäläiseen kylään. Sota varjostaa ihmisten arkea. Kaikesta on pulaa, useimmat asiat ovat kortilla, mutta maalla kyläyhteisössä elämä on kuitenkin turvallista. Lapset oppivat omatoimisiksi, mielikuvitus siivittää leikkejä ja loihtii esiin muistoja ajalta ennen sotaa. Elämä kylässä on niukkaa, mutta kyläläisiä kannattelee vahva yhteishenki.


Selkokirjat


Mitä on energia?Mitä on energia?

Teksti Seija Niinistö-Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjan aiheena on energia. Mitä energia on ja miten se ilmenee luonnossa? Mitä tiedämme energiasta? Kirjassa kuvataan energian kiertoa avaruudessa, maapallolla ja kotitaloudessa.


Paras ystävämme - koiratietoa selkokielelläParas ystävämme - koiratietoa selkokielellä

Teksti Seija Niinistö-Samela | valokuvat Juha Samela

Koiraa pidetään ihmisen parhaana ystävänä. Se ei ole pelkkä ystävä. Koiran kanssa voi myös harrastaa ja sitä pitää hoitaa. Tässä kirjassa on paljon tietoa koirasta ja koiranhoidosta.

Kirjassa tutustutaan myös koiran historiaan. Lisäksi annetaan tietoa koiran hankkimista suunnitteleville.


Miten joutsen sai mustat jalatMiten joutsen sai mustat jalat

Teksti Marja Simola | kuvitus Leea Simola

Kirjassa on kokoelma kansainvälisiä satuja ja tarinoita maailman synnystä, eläinten erikoisuuksista ja luonnon ihmeistä. Tekijät ovat sovittaneet 15 satua selkokielelle. Tarinoiden kirjo ulottuu Suomen Kalevalasta Euroopan, Aasian, Afrikan ja Amerikan alkuperäiskansojen myytteihin.


Mennään metsäänMennään metsään - Tunnelmakuvia suomalaisesta metsästä

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjassa voi tutustua suomalaiseen metsään, sen tunnelmaan, erilaisiin kasveihin ja eläimiin. Metsä on paikka, jossa voi hiljentyä, mutta se on myös täynnä elämää, nähtävää ja koettavaa. Kirja kutsuu lukijan mukaan metsän ihmeelliseen maailmaan.


TahdonTahdon

Kari Levola | kuvitus Kim Helminen | Selkomukautus Jaana Levola

Kari Levolan kirja Tahdon kertoo kahdesta nuoresta, Marista ja Jusasta, jotka tapaavat metsässä vapunpäivänä. Nuoret rakastuvat toisiinsa. Heillä on hyvin erilainen sosiaalinen tausta. Suhde kestääkin vain kesän. Kirja kertoo kasvamisesta, rakkaudesta ja vaikeuksien voittamisesta.

'Tahdon' on selkomukautettu Kari Levolan vuonna 1999 ilmestyneestä kirjasta. Teos sai vuoden 1999 Finlandia Junior -palkinnon.


Valon ja värien maailmaValon ja värien maailma - Fysiikkaa selkokielellä

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirja kertoo valosta ja väreistä arkielämän ilmiöiden avulla. Hienot valokuvat opastavat arjen uusiin oivalluksiin.


Leevi ja LeonoraLeevi ja Leonora

Teksti Kari Levola | kuvitus Väinö Heinonen

Leevi muuttaa maalta kaupunkiin. Koulussa ei ole helppoa. Leeviä kiusataan. Kerran koulumatkalla hän tapaa Eleonoraan, joka on muuttanut Albaniasta Suomeen. Myös Leonoraa kiusataan. Leevi vie Leonoran vierailulle entiselle kotipaikkakunnalleen. Maalla ystävyksillä on paljon puuhaa. Molemmat oppivat uusia asioita. Yhdessä Leevi ja Leonora näyttävät kiusaajilleen, etteivät he enää pelkää.

Kirjan teksti on selkomukautus Kari Levolan kirjasta Leevi ja Leonora, joka on ilmestynyt Kustannusosakeyhtiö Tammen julkaisemana 2010.


Kassu vauhdissaKassu vauhdissa

Teksti Tittamari Marttinen | kuvitus Aiju Salminen

Kassu on ensimmäistä päivää uudessa koulussa, kompastuu kengännauhoihinsa ja saa aikaan kaikenlaisia kommelluksia. Hänen pulpettinsakin puhuu ja reppu ryhtyy ulvomaan. Kassun luokka viettää hilpeitä hetkiä uuden ystävänsä seurassa.

Kirja on tehty yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa, joten sopii myös lukemaan opetteleville ja vaikkapa suomea opiskeleville maahanmuuttajille.


VälituntirakkauttaVälituntirakkautta

Teksti Tittamari Marttinen | kuvitus Aiju Salminen

Kassu on ensimmäistä päivää uudessa koulussa, kompastuu kengännauhoihinsa ja saa aikaan kaikenlaisia kommelluksia. Hänen pulpettinsakin puhuu ja reppu ryhtyy ulvomaan. Kassun luokka viettää hilpeitä hetkiä uuden ystävänsä seurassa.

Kirja on tehty yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa, joten sopii myös lukemaan opetteleville ja vaikkapa suomea opiskeleville maahanmuuttajille.


Lintu Ruupertti ja Memo MenninkäinenLintu Ruupertti ja Memo Menninkäinen

Teksti Ritva Bergman | kuvitus Jukka Lemmetty

Memo Menninkäinen on pörrötukkainen ja lempeä luonteeltaan. Lintu Ruupertti on pieni linnunpoikanen, joka ei vielä tiedä, mikä siitä tulee isona. Yhdessä ystävykset aikovat ottaa asiasta selvää. Ensin Lintu Ruupertin on kuitenkin opittava lentämään.

Kirja on Selkokeskuksen selkotyöryhmän hyväksymä.


Norsu nuhassaNorsu nuhassa - Vitsejä ja vitsitietoutta

Teksti Anna-Mari-Saure, Heikki Saure | kuvitus Tuukka Juselius

Norsu nuhassa sisältää vitsejä ja vitsitietoutta. Kirja on myös Selkokeskuksen hyväksymä ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi suomen kielen opiskelussa.


Silakka korvassaSilakka korvassa - Huumoria ja tietoa

Teksti Anna-Mari-Saure, Heikki Saure | kuvitus Tuukka Juselius

Norsu nuhassa sisältää vitsejä ja vitsitietoutta. Kirja on myös Selkokeskuksen hyväksymä ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi suomen kielen opiskelussa.


Neljä vuodenaikaaNeljä vuodenaikaa

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjan avulla voit aistia luonnon tunnelman, tuoksut, värit ja äänet.Kirjaan on poimittu luonnon kiehtovia yksityiskohtia eri vuodenaikoina. Valokuvien avulla lukija voi tutustua luonnon ihmeisiin. Tämä kirja on Selkokeskuksen selkotyöryhmän hyväksymä.


Media Temple