Tansanialaisia unelmia


Riikinkukkotyttö

Teksti Terhi Friman | valokuvat Tanja Mikkola

Tausi on seitsemänvuotias koululainen. Nimensä tyttö sai riikinkukon mukaan. Hän asuu perheineen pienessä kylässä Tansaniassa. Tausi käy mielellään koulua, joka päivä oppii uusia asioita. Kotona hän leikkii muiden lasten kanssa itse tehdyillä leluilla. Mutta pelkkää leikkimistä ei Tausin elämä ole, vaan hän auttaa myös päivittäisissä askareissa. Tausilla on unelma. Hän haluaa olla hyvä oppilas. Isona hän haluaa ryhtyä opettajaksi.

Terhi Frimanin tekstin ja Tanja Mikkolan upeiden kuvien avulla pääsemme tutustumaan tansanialaisen perheen päivittäisiin askareisiin, Tausin koulunkäyntiin ja lasten itse keksimiin leikkeihin

.


Terhi Friman

Terhi Friman

Terhi Friman on vapaa toimittaja. Hän on tehnyt työrupeamansa aikana lehtijuttuja muun muassa lapsista ja nuorista sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän haluaa tuoda journalistina esiin erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät pärjää täällä yksin.

Tampereella asuva Friman opiskelee jatkuvasti kirjoittamista. Hän harrastaa sienestämistä, ruuanlaittoa, lukemista sekä joogaa ja rummuttamista.

Tausi-tytöstä kertova Riikinkukkotyttö on hänen toinen kirjansa.

.

 


Tanja Mikkola

Tanja Mikkola

Valokuvaaja Tanja Mikkolan (s. 1974 Tampere) päätyö on lehtikuvaus, mutta hän tekee myös mainos- ja muotokuvausta. Mikkolan aiheet ulottuvat arkkitehtuurista eurooppalaiseen työelämään, perheiden arjesta talouselämään ja kehitysmaahankkeisiin.

Hän on Suomen Journalistiliiton hallituksen jäsen ja Suomen free lance-journalistein puheenjohtaja.

Tanja Mikkola on kuvannut 60 maassa. Hän tykkää lämpimistä paikoista ja kissaeläimistä ja on ratsastanut norsulla Aasiassa, kävellyt Moldovasta Romaniaan.ja pelannut lasten kanssa jalkapalloa Libanonissa. Tanja Mikkola asuu Tampereella ja Helsingissä, mutta viettää muutaman kuukauden vuodesta ulkomailla.


Media Temple