Ohjeita uusille kirjoittajille ja kuvittajille


Pieni Karhu kustantaa pääasiallisesti lasten- ja nuortenkirjoja. Otamme vastaan uusia käsikirjoituksia. Olemme myös kiinnostuneita uusista kuvittajista.

Mikäli haluat lähettää käsikirjoituksesi kustantamoon, ole ystävällinen ja ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja sovi käsikirjoituksen lähettämisestä etukäteen.

Mikäli haluat lähettää kuvia kustantamoon, ota etukäteen yhteyttä ennen kuvien lähettämistä ja sovi kuvien lähettämistavasta.

Jos sinulla on idea kirjaksi tai valmis käsikirjoitus, niin mieti etukäteen seuraavia asioita:

Ennen kuin otat yhteyttä kustantamoon, kannattaa tutustua markkinoilla oleviin lasten- ja nuortenkirjoihin. Mitä paremmin tunnet markkinoilla olevan kirjallisuuden ja käsikirjoituksesi aihepiirin, sitä paremmin pystyt perustelemaan käsikirjoituksesi julkaisemisen.

Kannattaa siis tutustua julkaistuihin lasten ja nuortenkirjoihin kirjoihin. Kirjakaupoista löytyvät uusimmat kirjat. Kirjastoissa voi tutustua aihepiireittäin kirjoihin. Kirjastoväen kanssa kannatta keskustella omasta aiheesta. Heillä on kokemusta ja näkemystä saatavilla olevista kirjoista.

Alla on muutamia vinkkejä, joita kannattaa miettiä, ennekuin päätät ottaa yhteyttä.

Kysymyksiä käsikirjoittajille

  • Millainen käsikirjoittajatausta sinulla on?
  • Mitä halua sanoa lukijalle käsikirjoituksellasi?
  • Käsikirjoituksesi sivumäärä?
  • Mille ikäryhmälle tekstisi on tarkoitettu?
  • Miten aihepiirisi eroaa markkinoilla olevista kirjoista?
  • Onko sinulla jokin uusi näkökulma aiheeseen?
  • Oletko testannut/koeluettanut tekstiäsi jollekin kohderyhmälle/asiantuntijalle?

 Ota reippaasti yhteyttä kustantamoon. Kustantamolla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia antaa arviopalautetta jokaisesta käsikirjoituksesta.

Pyytämättä lähetettyjä käsikirjoituksia emme palauta emmekä myöskään arkistoi.

Media Temple