Selkokirjat - Tietokirjat


Terveelliset marjat

Terveelliset marjat - tietoa selkokielellä

teksti Seija Niinistö-Samela | valokuvat Juha Samela

Tutustu marjojen maailmaan! Marjat ovat terveellisiä, senhän me kaikki tiedämme. Mutta millaisia vaikutuksia kullakin marjalla on? Entä miten niiden parhaat ominaisuudet saadaan esille?

Selkeät kuvat auttavat tunnistamaan nämä luonnon antimet. Kirjassa on myös tarkat ja kuvalliset ohjeet herkullisiin marjaruokiin. Tulossa.

Kurkistus hyönteisten maailmaan

Kurkistus hyönteisten maailmaan

teksti Seija Niinistö-Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjassa esitellään muutamia Suomen luonnossa eläviä hyönteisiä, joihin lukija voi tutustua helppojen tekstien ja selkeiden kuvien avulla. Kirjan selkeät valokuvat on otettu luonnossa hyönteisten omassa ympäristössä.

Robotti ihmisen apuna

Robotti ihmisen apuna

teksti Seija Niinistö-Samela

Tämä kirja kertoo roboteista, jotka työskentelevät ihmisten apuna. Robotit kokoavat autoja, tutkivat vaarallisia paikkoja, auttavat kuntoutuksessa ja tuovat iloa arkeen. Robottien nopea yleistyminen herättää monia kysymyksiä. Vievätkö robotit ihmisten työpaikat? Voiko robotteihin luottaa?  Kirjassa etsitään vastauksia näihin kysymyksiin. Helppojen tekstien ja mielenkiintoisen kuvituksen avulla lukija pääsee tutustumaan robottien historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Mennään metsäänMennään metsään - Tunnelmakuvia suomalaisesta metsästä

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjassa voi tutustua suomalaiseen metsään, sen tunnelmaan, erilaisiin kasveihin ja eläimiin. Metsä on paikka, jossa voi hiljentyä, mutta se on myös täynnä elämää, nähtävää ja koettavaa. Kirja kutsuu lukijan mukaan metsän ihmeelliseen maailmaan.


Neljä vuodenaikaaNeljä vuodenaikaa

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjan avulla voit aistia luonnon tunnelman, tuoksut, värit ja äänet.Kirjaan on poimittu luonnon kiehtovia yksityiskohtia eri vuodenaikoina. Valokuvien avulla lukija voi tutustua luonnon ihmeisiin. Tämä kirja on Selkokeskuksen selkotyöryhmän hyväksymä.

Mitä on energia?Mitä on energia?

Teksti Seija Niinistö-Samela | valokuvat Juha Samela

Kirjan aiheena on energia. Mitä energia on ja miten se ilmenee luonnossa? Mitä tiedämme energiasta? Kirjassa kuvataan energian kiertoa avaruudessa, maapallolla ja kotitaloudessa.


Valon ja värien maailmaValon ja värien maailma - Fysiikkaa selkokielellä

Teksti Seija Samela | valokuvat Juha Samela

Kirja kertoo valosta ja väreistä arkielämän ilmiöiden avulla. Hienot valokuvat opastavat arjen uusiin oivalluksiin.


Paras ystävämme - koiratietoa selkokielelläParas ystävämme - koiratietoa selkokielellä

Teksti Seija Niinistö-Samela| valokuvat Juha Samela

Koiraa pidetään ihmisen parhaana ystävänä. Se ei ole pelkkä ystävä. Koiran kanssa voi myös harrastaa ja sitä pitää hoitaa. Tässä kirjassa on paljon tietoa koirasta ja koiranhoidosta.

Kirjassa tutustutaan myös koiran historiaan. Lisäksi annetaan tietoa koiran hankkimista suunnitteleville.


Mitä jaakarhu sanoi pingviinille

Mitä jääkarhu sanoi pingviinille

teksti ja valokuvat Martti Lintunen

Jääkarhut ja pingviinit asuvat eri puolilla maapalloa. Jääkarhut elelevät kylmässä pohjoisessa ja pingviinit asuvat maapallon vastakkaisella puolella. Molemmilla on sama huoli. Ilmasto lämpenee ja tekee jääkarhujen ja pingviinien elämän vaikeaksi.

Miksi ilmasto lämpenee? Mitä on ilmastonmuutos? Miten se vaikuttaa ihmisten ja eläinten elämään? Kirja vastailee kysymyksiin hauskan tarinan kautta. Samalla se kannustaa torjumaan ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia.

Puolen maailman lapset

Puolen maailman lapset

teksti ja valokuvat Martti Lintunen

Puolen maailman lapset on palkitun journalistin henkilökohtainen näkemys kehitysmaiden lapsista. Kirja kertoo heidän iloistaan, leikeistään, kouluistaan ja kulttuuristaan. Kirjassa kuvataan myös elämän varjopuolia: katulasten rankkaa elämää, lapsityövoiman murheita sekä sodan ja pakolaisuuden seurauksia.

Martti Lintunen on valokuvaaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on työssään matkustanut kaikilla mantereilla. Tämä kirja on syntynyt Lintusen matkojen seurauksena.


Norsu nuhassaNorsu nuhassa - Vitsejä ja vitsitietoutta

Teksti Anna-Mari-Saure, Heikki Saure | kuvitus Tuukka Juselius

Norsu nuhassa sisältää vitsejä ja vitsitietoutta. Kirja on myös Selkokeskuksen hyväksymä ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi suomen kielen opiskelussa.


Silakka korvassaSilakka korvassa - Huumoria ja tietoa

Teksti Anna-Mari-Saure, Heikki Saure | kuvitus Tuukka Juselius

Silakka korvassa sisältää huumorikertomuksia ja huumoriin liittyää tietoutta. Mukana mm. hölmöläistarinoita, pilasatuja, kaskuja, ja kaupunkitarinoita. Kirjassa on myös opintopiiriaineisto. Kirja on myös Selkokeskuksen hyväksymä ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi suomen kielen opiskelussa.


Media Temple