Lapsuusmuistoja sota-ajalta


Valo pimeässä on hyvä

Valo pimeässä on hyvä - lapsuusmuistoja sota-ajalta

Onerva Vartiainen

On vuosi 1942. Yhdeksänvuotias Oku muuttaa äitinsä ja sisarensa kanssa pieneen hämäläiseen kylään. Sota varjostaa ihmisten arkea. Kaikesta on pulaa, useimmat asiat ovat kortilla, mutta maalla kyläyhteisössä elämä on kuitenkin turvallista. Lapset oppivat omatoimisiksi, mielikuvitus siivittää leikkejä ja loihtii esiin muistoja ajalta ennen sotaa. Elämä kylässä on niukkaa, mutta kyläläisiä kannattelee vahva yhteishenki.

Onerva Vartiainen kuvaa elävästi elämää sota-aikana. Hän piirtää tarkkaa ajankuvaa lasten iloista, suruista, haaveista, koulunkäynnistä ja tulevaisuudenuskosta.

Onerva Vartiainen

Onerva Vartiainen

Onerva Vartiainen on syntynyt Savossa Karttulassa, mutta asunut kolmevuotiaasta Lahden lähiympäristössä ja Lahdessa. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Yritystalouden ja hallinnon oppi- ja tietokirjatyöryhmän jäsenenä on syntynyt lukuisia alan kirjoja. Kaunokirjallinen tuotanto alkoi novelleilla eri lehdissä, mm. Parnassossa. Tekijältä on julkaistu myös nuorisoromaaneja. Hän on Suomen Kirjailijaliiton jäsen.


Media Temple