Riemastuttava harrastus


Keppari - Keppihevosten maailma

Venla-Maria Uutela

Keppihevosia voi hoitaa, niitä voi kasvattaa ja niitä voi helliä. Keppihevosia voi harrastaa aivan samalla tavalla kuin oikeita hevosia.

Jokaisella keppihevosella on omat vahvuutensa. Jotkut soveltuvat kilparatsastukseen ja toiset ovat hyviä opetusratsuina. Joillekin sopii parhaiten esteratsastus ja toisille maastoratsastus. Opit kyllä tuntemaan kepparisi luonteen!

Voit omistaa useita keppihevosia ja rakentaa niille oman tallin. Pienikin huoneen nurkka riittää aluksi. Keppihevosilla on omat erityiset piirteensä ja voit myös laatia niille oman sukupuun. Kirjasta löydät ohjeet.

Keppihevosen tekeminen on hauskaa. Vain mielikuvitus on rajana. Kirjassa on keppihevosen teko-ohjeet. Jokaisella keppariharrastajalla on oma tyylinsä ja jokainen saa erilaisia hevosia aikaan. Kun oikein innostut, niin voit tehdä omat kotisivut. Omilla kotisivuillasi voit kertoa harrastuksestasi ja laittaa valokuvia omistamistasi hevosista. Harrastajapiiri on laaja.


Mitä arvostelut sanovat:

Nuori harrastaja kuvaa keppihevosten luonteita, opastaa laatimaan ratsulle paperit ja järjestämään kilpailuja, neuvoo miten valmistetaan sukkahevonen tai kangashevonen. Kirjanteon aikuisavustajat ovat sallineet teoksen pysyvän innokkaan lapsenomaisena. Hienoa luettavaa kaikille niille, jotka kaipaavat kyynisyydestä putipuhdistettua tekstiä. "Kun teet keppihevosia itsellesi enemmän kuin yhden, voit sanoa itseäsi kasvattajaksi." KN Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti on valinnut Keppari-kirjan yhdeksi vuoden  2010 kiinnostavimmaksi lastenkirjaksi.


Venla-Maria Uutela

Venla-Maria Uutela

Kirjan tekijä Venla-Maria Uutela (s. 1997) on lahtelainen koulutyttö ja innokas keppariharrastaja. Hänellä on myös oma poni, jonka kanssa hän kilpailee raveissa.

 


Media Temple