Prinsessa haluaa iloa ympärilleen


Prinsessa, joka tahtoi nauraa

Teksti Tittamari Marttinen | kuvitus Keanne van de Kreeke

Prinsessa Ellinoora oli yksinäinen. Hänellä ei ollut ystäviä, eikä ketään kenen kanssa leikkiä. Kuningas ja kuningatarkin vain riitelivät, vieläpä jonninjoutavasta. Niinpä prinsessa leikki lusikoilla ja hatuilla, kruunuilla ja valtikoilla. Ellinoora lähti salaa kävelylle metsään ja jatkoi matkaansa kylälle ratsastamaan. Hevosia hän rakasti yli kaiken! Ja hänen elämänsä muuttui täysin, kun hän sai yllättävän kirjeen. Kun prinsessa varttui, naapurivaltakuntien prinssit tulivat joukolla kosimaan. He toivat toinen toistaan hienompia ja hauskempia lahjoja. Mutta prinsessapa tahtoi puolison, joka saisi hänet nauramaan. Arvaat varmaan, että valtakunnassa vallitsi ilo ja riemu. Nuori kuningatar tahtoi, että kaikki saisivat nauraa ja leikkiä sydämensä kyllyydestä


Tittamari Marttinen

Melanie Watt

Tittamari Marttinen (s. 1968) on lasten- ja nuortenkirjailija, jonka  tuotantoon kuuluu runoja ja loruja, helppolukuisia lastenkirjoja,  satuja, tarinoita sekä lasten ja varhaisnuorten romaaneja, yhteensä  yli 30 teosta.
Hän on syntynyt Kajaanissa, mutta asuu nykyisin  miehensä ja neljän lapsensa kanssa Helsingissä. Hän harrastaa  ulkoilua, kasvisruokaa ja hullunkurista perhe-elämää.
Kirjailijana  hän kuvaa mielellään lapsia ja nuoria elämän riemukkaissa,  yllättävissä ja pulmallisissakin tilanteissa. Marttinen on saanut vuonna 2000 lastenkirjallisuuden Arvid  Lydecken -palkinnon. Vuonna 2005 hän sai Maaseudun Kukkasrahaston  säätiön Vuoden kasvattaja-tunnustuspalkinnon urastaan lasten- ja  nuortenkirjailijana.

 


Keanne van de Kreeke

Keanne van de Kreeke

Keanne van de Kreeke on valmistunut Antwerpin yliopistosta audiovisuaalisen taiteen ja grafiikan linjalta. Hän on syntynyt Nuthissa, Hollannissa, elänyt lapsuutensa Belgiassa ja muuttanut Suomeen vuonna 1999. Keanne van de Kreeke on monipuolisesti lahjakas taitelija, jonka työt ulottuvat tilateoksista lastenkirjojen kuvitukseen. Lisätietoja löytyy mm. hänen kotisivuiltaan.


Media Temple