Juoksija, satusetä ja positiivisuuden mestari

 

Wilson Kirwa

Wilson Kirwa

Juoksijasta on kehkeytynyt suomalaisten tuntema sadunkertoja ja myönteisen elämänasenteen airut.

Wilson Kirwa on syntynyt Keniassa, Itä-Afrikassa. Sittemmin suomalaistunut Kirwa on juoksijaurallaan voittanut useita suomenmestaruuksia 400 ja 1500 metrin matkoilla. Kirwan ensimmäinen satukirja 'Amani-aasi ja sisäinen kauneus' ilmestyi vuonna 2004. Nykyisin hän mm. kiertää ahkerasti kouluissa kertomassa niin urheilu-urastaan kuin saduistaankin. Wilson valittiin Suomen positiivisimmaksi ihmiseksi vuonna  2008. Hän onkin suosittu puhuja yrityskoulutustilaisuuksissa. Wilson Kirwa on naimisissa ja asuu Lahdessa.Perheessä on yksi lapsi. Lisätietoja löytyy esim. Wilson Kirwan kotisivuilta.Selaa näytettä klikkaamalla hiirellä tai vetämällä kulmista.

Amani-aasi ja kuuluisa krokotiili

Tarinat Wilson Kirwa | kuvitus Hanna Mattila | suomennos Heikki Saure

Amani-aasi ja kuuluisa krokotiili sisältää  afrikkalaissatuja, joita Wilson Kirwa on kuullut lapsuudessaan isovanhemmiltaan Keniassa. Amani-aasin tarinat ovat perinteisiä satuja, joihin mahtuu myös opetus. Wilson on muokannut sadut suomalaisia kuulijoita varten. Mainion kuvituksen on tehnyt Hanna Mattila.

Amani-aasi ja sisäinen kauneus

Tarinat Wilson Kirwa | kuvitus Anna Seppo | suomennos Katriina Nikula

Amani-aasi ja sisäinen kauneus on juoksija Wilson Kirwan ensimmäinen satukirja. Kirwa on muokannut suomalaiselle lukijalle vanhoja afrikkalaisia eläinsatuja, jotka hän on lapsuudessaan kuullut isovanhemmiltaan Keniassa. Valloittavia ja opettavaisiakin eläinsatuja, joita Wilson Kirwa on muokannut suomalaista lukijaa varten. Saduista selviää kuinka leijonasta tulee metsän kuningas, kuinka kirahvi sai pitkän kaulansa tai seepra raitansa. Kuten kunnon saduissa kuuluukin, hyvyys palkitaan ja katalille käy huonosti.
Kirjassa on myös Wilsonin esipuhe sekä Raisa Simolan kirjoitus afrikkalaisesta kertomaperinteestä.

Media Temple