Itsensä hyväksymisen ja toisten arvostamisen puolesta


Rauhakirja

Todd Parrin kirjat tunnetaan iloisista väreistä ja suvaitsevaisuuden sanomasta.

Rauhakirjassa kerrotaan mitä kaikkea rauha voi tarkoittaa. Rauha on halaamista, ystävystymistä, musiikin kuuntelua ja naapurin auttamista. Rauha on puhdasta vettä ja sitä, että pizzaa riittää kaikille.

Kirjan iloiset värit, hymylievät hahmot ja hellyttävä sanoma vetoavat kaikenikäisiin Tämä hyväntuulinen kuvakirja auttaa keskustelemaan rauhasta pienempienkin lasten kanssa.

Kirja sopii myös päiväkoteihin sekä pienille koululaisille.

 

Mitä Helsingin kaupunginkirjaston Kirviö sanoo:

Todd Parrin iloisen värikkäissä kuvakirjoissa ei isoille koululaisille ole juurikaan luettavaa, mutta sitäkin enemmän ajateltavaa. Ei haittaa jos on erilainen, Rauhakirja ja Perhekirja kertovat kaikki suvaitsevaisuudesta, erilaisuuden hyväksymisestä ja itsensä ja muiden arvostamisesta.

 Kokoelma viisauksia

 Kirjoissa ei ole juonellista tarinaa, vaan kokoelma viisauksia. Niissä pohditaan isoja ja pieniä asioita, jotka voivat olla vähän hullunkurisia tai todella riipaisevia.

 Kirjoille on yhteistä kerronta, jossa ensimmäistä lausetta toistetaan. ”Ei haittaa, jos on näkymätön ystävä. Ei haittaa, jos syö kaurapuuroa kylpyammeessa. Ei haittaa, jos kertoo jollekin tunteistaan. Ei haittaa, jos...” tai vastaavasti ”Rauha on sitä, että halaat ystävää. Rauha on sitä, että...” tai ”Perheessä voi olla adoptoituja lapsia. Perheet voivat olla...” Alun jatkoksi on hauska keksiä itse lisää selityksiä.

Todd Parrin piirrostyyli on ronski ja selkeä, mutta kuvissa on myös vinkeitä yksityiskohtia.

 Jutun juureksi

 Lämpimiä ajatuksia sisältävät kirjat sopivat yhdessä katseltaviksi ja luettaviksi. Isosiskot ja –veljet tai vaikka lapsenvahtina toimivat isommat koululaiset voivat käydä mielenkiintoisia juttutuokioita pienempien kanssa Parrin kirjojen innoittamina. Hauskan viisauden voi vaikka kopioida itselleen (mutta vain itselleen Kirv. huom.) ja laittaa seinälle. Eikä todellakaan haittaa, jos joskus on lapsellinen!


Todd Parr

Todd Parr ja

Todd Parr on amerikkalainen, Kaliforniassa asuva lastenkirjailija ja taiteilija. Hänen kirjojensa läpikäyvä viesti on suvaitsevaisuus, itsensä arvostaminen ja erilaisuuden hyväksyminen.

 

 Kuvassa Todd ja hänen koiransa Bully.


Media Temple