Miten planeetta pelastetaan katastrofilta


Tarina sinisestä planeetasta

Teksti Andri Snaer Magnason | kuvitus Áslaug Jónsdóttir | suomennos Tatja Pirinka

Avaruuden kaukaisessa kolkassa Sinisellä planeetalla asuu onnellisen huolettomia lapsia. Koska planeetalla ei asu lainkaan aikuisia, lapset saavat touhuta täysin vapaasti. Kukaan ei koskaan komentele heitä. He leikkivät kun huvittaa, syövät kun on nälkä, ja menevät nukkumaan vasta kun väsyttää.

Eräänä päivänä planeetan rauha rikkoutuu, kun salaperäinen pölynimurikauppias tömähtää isolla raketilla lasten keskuuteen. Hän on ikiaikoihin ensimmäinen aikuinen planeetalla. Kauppias opettaa lapset lentämään ja tarjoaa heille kovaa menoa ja reipasta ilonpitoa. Mutta kaikella on hintansa. Lapset joutuvat huimiin ja vaarallisiin seikkailuihin, kun heidän koko maailmansa joutuu uhan alle.  Tarina sinisestä planeetasta on nerokas ja mieleenpainuva seikkailu, jossa on kaikki klassikon ainekset.

Tämä satujen saaren klassikkotarina on käännetty liki 20 kielelle.

Tarinan näytelmäversiota on Suomessa esitetty mm. Lahden ja Vaasan kaupunginteattereissa.

Andri Snaer Magnason

Andri Snaer Magnason

Andri Snær Magnason syntyi Reykjavikissa 1973. Andri Snær on julkaissut runokokoelmia, novellikokoelmia ja lastenkirjan Tarina sinisestä planeetasta. Se oli ensimmäinen kirja, joka sai Islannin kirjallisuuden valtionpalkinnon ja kirja on nyt käännetty monille kielille. Siitä on myös tehty näyttämöversio. Lisäksi Andri on kirjoittanut näytelmän nimeltään Náttúruóperan (Luonto-ooppera). Andrin ensimmäinen romaani, LoveStar, sai DV newspaper Culture Awardin vuonna 2003. Andri Snær Magnason asuu Reykjavikissa. Hän on naimisissa ja perheessä on kaksi lasta.


Media Temple