Pehmeän lämpöistä luettavaa


Hiljainen hirvi

Teksti Joan Gannij | kuvitus Clare Beaton | suomennos Riitta Oittinen

Hirvi on arka eläin, mutta jos olet tarkka, näet sen lymyilevän jokaisella kirjan kuva-aukeamalla. Hirveä etsiessäsi tapaat myös muita pohjoisten metsien asukkaita. Kirjassa on myös oivallista tietoa pohjoisen eläimistä. Pehmeät tekstiilikuvat luovat lämpimän tunnelman.

Clare Beaton

Clare Beaton

Clare Beaton on opiskellut graafista suunnittelua ja kuvitusta taidekoulussa. Hän on työskennellyt lastenohjelmien kuvittajana BBC:ssä. Nykyisin hän on vapaa kuvittaja. Pienten lasten kirjojen kuvituksessa englantilainen Clare Beaton käyttää kollaasitekniikkaa. Hän ompelee käsin huovasta, kankaista, napeista, helmistä ja vanhoja koruista kuvat. Tuloksena on pehmeä ja eloisa pinta, jota tekee mieli kosketella. Beaton vierailee mielellään kouluissa, gallerioissa ja festivaalitapahtumissa ja puhuu työstään sekä opettaa kollaasitekniikkaa.

Joan Gannij

Joan Gannij

Joan Gannij on New Yorkissa syntynyt kirjailija/toimittaja/valokuvaaja. Hän asuu nykyään Amsterdamissa, Hollannissa ja on vieraillut lukuisia kertoja Suomessakin. Gannij tunnustautuukin Suomi-faniksi niin, että Marimekko, Olavi Virta, Kalevala jne. ovat hänelle tuttuja. Ensimmäinen lastenkirja Hiljainen hirvi alkoi muhia hänen päässään junamatkalla Hangosta Helsinkiin, kun häntä alkoi jurppia se, ettei ollut onnistunut monista luontoretkistään huolimatta näkemään hirveä luonnossa.


Media Temple