Ransu pelastustöissä


Ransu paloasemalla

Arttu Juselius | valokuvat Petri Remsu

Ransu Karvakuono näkee savun tulevan kerrostalon ikkunasta. Valpas Ransu hälyttää palomiehet paikalle. Kiitoksena ripeästä toiminnasta hänet kutsutaan tutustumaan paloaseman arkeen.

Ransu-koira viettää kokonaisen päivän paloasemalla ja oppii paljon uusia asioita palomiesten työstä. Samalla hän saa päteviä neuvoja paloturvallisuudesta ja vaaratilanteiden hoitamisesta.

Kirja on toteutettu yhteistyössä Ransu-hahmon luojan Eeva-Liisa Kinnusen, Ransun henkilökohtaisen avustajan Pertti Nättilän sekä Tampereen aluepelastuslaitoksen kanssa.

Ransu Karvakuono on tuttu ja rakastettu hahmo, joka on televisiossa viihdyttänyt lapsia ja lapsenmielisiä jo kolme vuosikymmentä.

ISBN 978-952-5321-71-5 /sidottu/ neliväritoteutus/sivuja 40/ Koko 210 mm x 210/ ovh. 15,90/ € 


Arttu Juselius

Arttu Juselius

 

Arttu Juselius on kirkkonummelainen free lance kirjoittaja ja Ransu-fani jo yli kolmenkymmenen vuoden ajalta. Arttu on naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa.

 


Mitä arvostelut sanovat:

Tärkeästä asiasta tehty kirja...

Missä palaa? 

Television Pikku Kakkosesta tuttu Ransu Karvakuono kävelee ulkona ja kuulee kissan naukumista yläpuolellaan. Kissa istuu korkealla ikkunalaudalla, ja ikkunasta tulee savua. Koirulainen toimii nopeasti ja hälyttää palomiehet paikalle. Kiitokseksi Karvakuono pääsee tututstumaan paloaseman päivään. Ransu oppii paljon palomiesten työstä ja saa hyödyllisiä neuvoja vaaratilanteiden varalle.

Tärkeästä asiasta tehty kirja toimii hyvin ja opettaa helpolla tavalla, miten pitää toimia, jos tulipalo syttyy.

MS, Leppis

Media Temple