Ystävyyskin voi yllättää


Ystävyys kuin perhosen kutitus

Teksti Salla Järveläinen | kuvitus Keanne van de Kreeke

Ystävyys voi alkaa kovasti merkillisesti, kuten kävi Leevi-norsun ja Veeti-kärpäsen tapauksessa. Isovatsainen ja isokorvainen Leevi istahti vahingossa pienen ja pippurisen Veetin päälle. Voisi kuvitella, ettei siitä mitään hyvää seuraa. Mutta kuinka ollakaan, Leevistä ja Veetistä tuli ikuiset ystävät. Pieni Veeti puolusti kaikissa tilanteissa isovatsaista ystäväänsä.


Salla Järveläinen

Salla Järveläinen

 

Salla Järveläinen on valmistunut 2008 keväällä Turun yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineena kotimainen kirjallisuus. Sivuaineena hän on lukenut naistutkimusta sekä luovaa kirjoittamista. Tällä hetkellä Salla opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa kirjasto- ja tietopalvelualan erikoistumisopintoja tavoitteenaan valmistua kirjastovirkailijaksi sekä kirjastonhoitajaksi toukokuussa 2011. Salla Järveläinen on kotoisin Somerolta ja asunut nyt Turussa kahdeksan vuotta. Kirjat, runot, luonto ja eläimet ovat aina olleet lähellä Sallan sydäntä: ennen kaikkea sadut ja satujen maailma.

 


Keanne van de Kreeke

Keanne van de Kreeke

 

Keanne van de Kreeke on valmistunut Antwerpin yliopistosta audiovisuaalisen taiteen ja grafiikan linjalta. Hän on syntynyt Nuthissa, Hollannissa, elänyt lapsuutensa Belgiassa ja muuttanut Suomeen vuonna 1999. Keanne van de Kreeke on monipuolisesti lahjakas taitelija, jonka työt ulottuvat tilateoksista lastenkirjojen kuvitukseen. Lisätietoja löytyy mm. hänen kotisivuiltaan.


Media Temple