Taaperoikäisten lorukirja


Pikku poron päivä - Lilla renens resa

Lorut Tittamari Marttinen | kuvitus Anne Peltola | lorut ruotsiksi Marita Lindquist

Pikku poron päivään kuuluvat lorut ja leikit sekä lämpöinen yhdessäolo vanhempien kanssa. Hauskat ja värikäät kuvat päästtävät mielikuvituksen valloilleen. Yhteinen lukuhetki on onnen hetki.

Den lilla renens dag är fylld av lek, rim och ramsor. Den roliga rimmen gör en glad och de färggladda bilderna sätter fart på fantasin. Gemensamma lässtunder blir lyckostunder.


Tittamari Marttinen

Melanie Watt

Tittamari Marttinen (s. 1968) on lasten- ja nuortenkirjailija, jonka  tuotantoon kuuluu runoja ja loruja, helppolukuisia lastenkirjoja,  satuja, tarinoita sekä lasten ja varhaisnuorten romaaneja, yhteensä  yli 30 teosta.
Hän on syntynyt Kajaanissa, mutta asuu nykyisin  miehensä ja neljän lapsensa kanssa Helsingissä. Hän harrastaa  ulkoilua, kasvisruokaa ja hullunkurista perhe-elämää.
Kirjailijana  hän kuvaa mielellään lapsia ja nuoria elämän riemukkaissa,  yllättävissä ja pulmallisissakin tilanteissa. Marttinen on saanut vuonna 2000 lastenkirjallisuuden Arvid  Lydecken -palkinnon. Vuonna 2005 hän sai Maaseudun Kukkasrahaston  säätiön Vuoden kasvattaja-tunnustuspalkinnon urastaan lasten- ja  nuortenkirjailijana.

 


Anne Peltola

Anne Peltola

Anne Peltola (s.1969 Kalajoki) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta muoti–ja tekstiilitaiteen osastolta vuonna 1998. Opintoja lisäksi Konstindustriella Högskolanissa, Tukholmassa 1995. Kuvittamisen ohella hän on työskennellyt Marja Kurjen suunnittelijana 1999- 2005, suunnitellut lastenkankaita ja tuotteita kansainvälisille tekstiiliyrityksille sekä osallistunut lukuisiin muotinäytöksiin ja näyttelyihin. Anne Peltola on palkittu tai ollut ehdolla seuraavasti: WSOY; n kuvakirjakilpailu 2005 finalisti kirjalla POM POM. Sarjis 2005, ”Made in China”, palkittu ja lunastettu työ, Egmont kustannus ja Sarjakuvantekijät ry. Vuoden huiput 2006, kunniamaininta kuva- ja kuvitussarjassa Rudolf Koivu palkintoehdokas 2006, Grafia.

 


Media Temple