Maalla on mielenkiintoista


Toivottavasti huomenna sataa

Mimmu Tihinen

Leo on ensimmäistä kertaa elämässään maalla. Hänen äitinsä on vuokrannut sieltä kesäksi mökin. Edellisinä kesinä Leo oli joutunut olemaan hoidettavana sairaalassa. Se oli ikävää aikaa. Mutta maalla on melkein yhtä ikävää.

Leon mielestä maalla ei ole mitään tekemistä. Siellä voi vain käydä uimassa ja ajaa polkupyörällä. Juuri niitä kahta asiaa Leo ei osaa! Ne taidot ovat jääneet sairastelun takia oppimatta.

Eräänä päivänä mökille saapuu naapurin Ella. Hän pyytää Leoa mukaansa pyöräretkelle. Miten kaupunkilaispoika selittää tytölle, ettei osaa uida eikä pyöräillä?

Toivottavasti huomenna sataa kertoo rohkaisevan tarinan nuorten kyvystä ymmärtää erilaisuutta ja toisiaan. Kerronnassa on myös ripaus huumoria, vaikka Ella ja Leo pohtivat välillä syvällisiäkin asioita. Kirja on lukuromaani. Selkokirja. Selkokeskuksen hyväksymä.

ISBN 978-952-7315-26-2 sid/80 sivua/koko146x210 Ovh.18,-

Mimmu Tihinen

Mimmu Tihinen

Mimmu Tihinen halusi nuorena runoilijaksi, mutta koska hän piti niin paljon henkilöhahmojen keksimisestä, hän alkoi kirjoittaa tarinoita. Tihisen esikoisteos, nuortenromaani "Sokerista, kukkasista" julkaistiin vuonna 2006. "Kello tuhat" on hänen ensimmäinen selkokirjansa. Mimmu Tihinen opiskelee taiteen maisteriksi Lapin yliopistossa. Hän on kiinnostunut runoista, tekstiilitaiteesta ja elokuvista.


Media Temple